Fabrieken Nederland

 • De eerste vestiging van het bedrijf is waarschijnlijk geweest aan de Goudschestraat 60 in het centrum van Rotterdam. Deze straat is tijdens de tweede wereldoorlog plat gebombardeerd. Hoelang het bedrijf daar gevestigd is geweest is tot op heden onbekend. Het bedrijf had toen wel al een of meerdere filialen. Al voor de oorlog is het bedrijf verhuisd naar de Soetendaalscheweg in het Oude Noorden van Rotterdam. Helaas zijn hiervan bijna geen foto’s of documentatie.
  Het pand bestaat nog steeds maar er zijn geen herkenbare sporen meer te vinden, er is thans een houthandel en handelsbedrijf in gevestigd. Ook hiervan weten we niet hoelang we daar gevestigd zijn geweest.

  In 1938 is het bedrijf dat nu al flink gegroeid was verhuisd naar de Adriaan v Matenesselaan 24, de huidige Adriaen van de Doeslaan in het centrum van Hillegersberg.

 • Ook dit pand bestaat nog steeds en is verstopt tussen de huizen slechts te bereiken via een smalle poort. Als je het ziet is het bijna niet begrijpen dat omringt door huizen op een fles worp afstand van de Hillegondakerk, dat hier de tot nu toe enige industrie van Hillegersberg gevestigd is geweest. Reeds toen werd er al op flinke schaal machinaal limonade en dus herrie gemaakt.

  Na de oorlog groeide het bedrijf als kool en moest daarom in 1957 wederom verhuizen ditmaal naar zijn laatste vestiging aan de Weegbreestraat 21-23 het toen meest noordelijke puntje van Rotterdam de tuinstad Schiebroek. Daar is het gevestigd gebleven tot de laatste gevulde fles in augustus 1978 van de band rolde. Het karakteristieke pand met zijn bijzondere boogdak constructie is onlangs weer in handen van de familie gekomen en J.L. geheel gerenoveerd.

 • Productieproces Soetendaalseweg +/- 1930  Productieproces Weegbreestraat +/- 1970


 • Vulmachine

  omstreeks 1970
 • Weegbreestr 21-23

  De laatste vestiging
 • Fabrieks interieur

  Weegbreestraat

Sunrise fabriek aan de Weegbreestraat, een van de modernste limonadefabrieken van zijn tijd.

Al het beeldmateriaal is te bezichtigen in de Bibliotheek...

Bekijk meer

mmm...dat smaakt!

Reacties

Lees diverse verhalen
over herinneringen of
ervaringen met Sunrise frisdranken.

» Lees verder

Contact

Sunrise Frisdranken

Dhr. J.Hendriks
Lijsterbeslaan 70
3053 NL, Rotterdam

06 50 21 25 05

info@sunrisefrisdranken.nl

© Sunrise 1898-1978, Alle rechten voorbehouden